Qui som

El projecte està liderat per la Dra. Elisabet Vilella de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)-Hospital Universitari Institut Pere Mata, on hi participen també els grups de recerca del Dr. Eduard Vieta, de l’Hospital Clínic, i el de la Dra. Edith Pomarol-Clotet, de la fundació FIDMAG Germanes Hospitalàries.

[div id=”titulomtext”]Grup de genètica i ambient de les psicosis[/div]

El grup liderat per la Dra Elisabet Vilella té una llarga trajectòria en l’estudi de la base genètica de les malalties psiquiàtriques. Es un grup multidiscipilnari i consolidat, reconegut com a tal per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya i més tard, al 2014, com a Grup de Recerca Consolidat (2014 SGR 972). L'equip també forma part del CIBERSAM (grup G28).

Institut d'Investigació Sanitària Pere Virigli
Hospital Universitari Institut Pere Mata
Universitat Rovira i Virgili

[div id=”titulomtext”]Grup de recerca del trastorn bipolar[/div]


El programa de trastorns bipolars ha estat reconegut com a Grup de recerca consolidat (2014 SGR 398) per l'Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). El programa, caracteritzat per un enfocament multidisciplinari, investiga els mecanismes neurobiològics i anatomicofuncionals implicats en el desenvolupament i curs clínic de la malaltia, la comorbilitat, els mecanismes neurocognitius implicats i la recerca de nous tractaments farmacològics, biofísics i psicosocials. Com a conseqüència d'aquesta feina, les principals guies diagnòstiques i terapèutiques internacionals documenten aquestes contribucions i en recomanen l'aplicació. Col·laborem activament amb altres grups de l'IDIBAPS, del CIBERSAM i grups de recerca internacionals en estudis multicèntrics sobre investigació translacional i innovadora.

www.bipolarclinic.org

[div id=”titulomtext”]FIDMAG Germanes Hospitalàries[/div]


La Fundació FIDMAG Germanes Hospitalàries té una gran expertesa en la investigació en neurociència i de neuroimatge dels trastorns mentals, sent un equip de recerca d'excel•lència al país i també reconegut internacionalment. El grup està a l'avantguarda del desenvolupament de nous mètodes d'anàlisi de dades de neuroimatge i en la troballa de marcadors funcionals i anatòmiques de condicions psicopatològiques.
El grup està dirigit per la Dra. Edith Pomarol-Clotet. Al 2009, el grup va ser reconegut com a Grup Emergent de Recerca (2009 GRE 211) per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya i més tard, al 2014, com a Grup de Recerca Consolidat (2014 SGR 1573). L'equip també forma part del CIBERSAM (CB07/09/0030, grup G15). L’investigador principal d’aquest grup es el Dr. Peter J. McKenna.

FIDMAG Germanes Hospitalàries