Clúster

BipoGent al Clúster de Salut Mental Catalunya

Bipogent cerca voluntaris per a participar en un projecte pioner sobre el trastorn bipolar

Dues entitats del CSMC estan desenvolupant un projecte pioner sobre el trastorn bipolar estudiant els canvis del cervell amb tècniques de genètica i neuroimatge. El projecte, anomenat BIPOGENT, està cooordinat per l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, i el grup de recerca de la Fundació FIDMAG Germanes Hospitalàries i el grup de recerca expert en trastorn bipolar …

Dues entitats del CSMC estan desenvolupant un projecte pioner sobre el trastorn bipolar estudiant els canvis del cervell amb tècniques de genètica i neuroimatge. El projecte, anomenat BIPOGENT, està cooordinat per l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata, i el grup de recerca de la Fundació FIDMAG Germanes Hospitalàries i el grup de recerca expert en trastorn bipolar de l’Hospital Clínic de Barcelona hi participen com experts en neuroimatge. El projecte inicia la segona fase i necessita voluntaris que vulguin participar en l’estudi, tant si són persones amb diagnòstic de trastorn bipolar com persones control, sense cap diagnòstic psiquiàtric.

El trastorn bipolar és una malaltia greu que afecta els mecanismes que regulen l’estat d’ànim. Afecta a més del 2 per cent de la població, i a ambdós sexes per igual. L’estudi Bipogent és pioner ja que analitza la influència de la mielina o substància blanca del cervell en el trastorn bipolar. El resultat de la recerca permetrà avançar en el diagnòstic, tractaments i millora de qualitat de les persones afectades pel trastorn bipolar.

El projecte està finançat per l’ Instituto de Salud Carlos III (Gobierno de España) i per la Fundació Brain and Behaviour Research Foundation dels EEUU. Aquest finançament cobrirà el 60% del pressupost total de projecte. Per això els investigadors fan una crida per a rebre donatius per a poder finalitzar l’estudi.

Per conèixer més sobre l’estudi, participar com a voluntari o fer un donatiu, les persones interessades poden visitar el lloc web del projecte o trucar al 683303530.

Notícia

Posted in Sin categoría.